Altres webs municipals

Notícia

El Quique dels cavallets serà el pregoner de la Festa Major de Vilafranca 2017

27 de març de 2017

Els Administradors de la Festa Major 2017, amb el pregoner

 

Els Administradors de la Festa Major de Vilafranca han anunciat el nom de la persona que el proper 28 d’agost al vespre pronunciarà el pregó. Es tracta d'Enric Moya, conegut com el Quique dels cavallets, un personatge popular a Vilafranca com a propietari del carrusel de la plaça del Penedès.

L’Enric Moya forma part del record d’infància de diverses generacions de vilafranquins i vilafranquines, ja que durant 44 anys va ser el propietari de la popular atracció de cavallets infantils de la plaça del Penedès, integrada al paisatge urbà de la ciutat. Nascut el 1942 a Barcelona, Enric Moya va arribar amb els seus cavallets a Vilafranca l’any 1963. L’atracció es va instal·lar inicialment, coincidint amb les Fires de Maig d’aquell any, a la Font dels Alls i, posteriorment, amb la remodelació de la plaça del Penedès va traslladar-se al nou espai, fent-ne la seva ubicació definitiva. L’atracció va fer-lo molt popular entre els vilafranquins més joves, per la seva dilatada trajectòria i pel seu tracte proper amb els infants. Enric Moya va fer girar els cavallets durant 44 anys, fins al 31 de juliol de 2007, ara fa 10 anys, quan va decidir jubilar-se.

Capgròs del Quique al ball dels Nans

Pel que fa a la seva vinculació amb la Festa Major, cal destacar que l’Enric Moya va ser el primer vilafranquí a tenir un capgròs al ball dels Nans festamajorenc. L’any 1989 va ser estrenat el primer d’un seguit de capgrossos que representen ciutadans de la Vila i que va iniciar un procés de renovació i substitució dels nans vells, per d'altres que són al·legoria i imatge de personatges vilafranquins. L’artista Dolors Sans és l’autora de la peça que representa el Quique dels cavallets, una de les més populars entre els petits, i no tan petits, cada Festa Major.